Meat&More waakt met kennis van zaken over hygiëne en kwaliteit van het productieproces. En dat begint al bij de selectie en aankoop van onze grondstoffen. Zo is een valse start uitgesloten. Daarenboven kopen we de producten voor onze winkels centraal aan waardoor we de kosten kunnen drukken.

Vers vlees

Vers vlees

Voor de selectie en aankoop van vers rund- en varkensvlees werken we uitsluitend samen met lokale spelers. We gaan altijd ter plaatse om onze runderen te selecteren. Die manier van samenwerken staat garant voor een onberispelijke kwaliteit. Bij Meat&More betekent vers écht vers. Een bestelling vers vlees die we vandaag ontvangen, wordt morgen verwerkt. De dag erop is het al terug te vinden in onze winkelpunten.

Food en non-food

Naast vers vlees kopen we ook verpakte voeding aan zoals vis, fruit, dranken en kruiden. Non-food neemt eveneens een belangrijk aandeel in binnen het selectie- en aankoopproces. Denk maar aan machines, folies en verpakkingen, reinigingsmateriaal of beschermende kledij. Ook daar maken we weloverwogen keuzes. We verkennen regelmatig de markt. Doet er zich een nieuwe opportuniteit voor of heeft een interne dienst een goed idee? Wij gaan ermee aan de slag en sommen de mogelijkheden op. Verschillende afdelingen zitten samen en overlopen of het product aan alle vereisten voldoet, van functionaliteit tot kwaliteit. Bij de selectie van een leverancier of product geldt dezelfde insteek als bij vers vlees. Elke speler of grondstof moet voldoen aan een uitstekende prijs-kwaliteit en service.

ontvangst-zorgvuldige-kwaliteitscontrole

Zorgvuldige controle bij ontvangst

Zodra grondstoffen na aankoop bij ons binnenkomen, worden ze onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles. We hebben meerdere ruimtes die ons helpen onze goederen veilig te ontvangen. In een eerste ontvangstruimte komen goederen binnen die verder verwerkt worden in productie. Ontvangstmedewerkers controleren nauwkeurig volgende zaken:

  • hoeveelheid
  • temperatuur 
  • kwaliteit

Alle gegevens worden vervolgens geregistreerd in een centraal SAP-systeem. Zo kunnen we producten vanaf ontvangst tot verzending en verkoop traceren. Na ontvangst gaan de producten naar een centrale opslagruimte die toegankelijk is voor alle afdelingen binnen onze productiecentrale.

Voor ontvangst van vers vlees is er een aparte ontvangstruimte. Ook hier controleren gespecialiseerde medewerkers de hoeveelheid, temperatuur en kwaliteit van de producten. Via hangsporen gaat het vlees vervolgens vliegensvlug naar de koelcellen of naar de versnijdingszaal. Daardoor blijft de temperatuur van het vlees onder de 2 °C en wordt de koudeketting op ieder moment gerespecteerd.

In een andere ontvangstruimte komen alle producten toe die niet verwerkt worden in onze productie. Het gaat dan om producten die rechtstreeks naar de filialen gaan om daar te verwerken en verkopen. Ook hier is controle uiterst belangrijk! Medewerkers checken opnieuw de temperatuur van de goederen, het aantal en de lotnummers waarna alles strikt geregistreerd wordt. We laten niets aan het toeval over. Na de registratie plaatsen onze medewerkers de producten in het magazijn of de diepvriezer.

Recente vacatures

Meat&More

Productiemedewerker (vroeg/laat)

Regio Aalter - Deinze
Groendreef 10, 9880 Aalter

Meat&More

Logistiek medewerker Productie

Regio Aalter - Deinze
Groendreef 10, 9880 Aalter

Meat&More

Traineeship Supply Chain Management

Provincie Oost-Vlaanderen
Groendreef 10, 9880 Aalter

Meat&More

Teamleader productie (late ploeg)

Regio Aalter - Deinze
Groendreef 10, 9880 Aalter