Bereiding verse gehaktballetjes

Meat&More centraliseert het productieproces in Aalter. Daardoor werken we efficiënt en kostenbesparend. De versnijding van het dagvers vlees en het bereiden van onze zorgeloze maaltijden gebeurt hier door een samenspel van efficiënte machines, ambachtelijke slagers en professionele koks. Zo streven we niet alleen naar operationele excellentie, we creëren ook toegevoegde waarde dankzij onze kennis en ambacht.

Door het centrale productieproces garanderen we onze klanten altijd dezelfde smaak en kwaliteit. Uiteraard wordt de koudeketen niet onderbroken. Zo blijft het eindproduct dagvers. En daar hechten we veel belang aan.

Kip versnijden

Precieze versnijding

In de versnijdingszaal maken onze medewerkers de deelstukken van het varken, rund of gevogelte verder gebruiksklaar. Om kruisbesmetting te voorkomen, versnijden we kippen- en rundvlees in een ander deel van de zaal of in aparte lokalen. Sommige deelstukken worden versneden en onmiddellijk verpakt in vleespapier of onder beschermde atmosfeer om naar de winkels te versturen. Andere delen verwerken we verder in productie.

Wist je dat ...

we varkenscarrés machinaal kappen en sorteren? Dat is een belangrijke service voor onze winkels omdat de koteletten altijd onberispelijk gekapt zijn. Zo krijgen de winkelmedewerkers de handen vrij om verse maaltijden te bereiden en onze klanten te bedienen.

Rundsvlees vacuüm verpakken

Een deel van ons rundvlees verpakken we vacuüm, en dat binnen het uur na versnijding. Uit studies blijkt namelijk dat vacuümverpakt vlees langer vers blijft. De lekkere smaken en sappen van het vlees blijven in de verpakking en het vlees rijpt ook verder in de koelkast. Dit zorgt voor lekker mals vlees. Een vacuümverpakking beschermt bovendien ook tegen vriesbrand of uitdroging in de diepvries.

Ten slotte hebben we minder verpakking nodig én kunnen we meer producten transporteren doordat het compacter verpakt is. Dat maakt het ook nog eens duurzamer dan andere verpakkingstechnieken.

Bereiding van tomatensoep

Liefdevolle bereiding

Onze verschillende productieteams gaan met veel liefde aan de slag met de vers versneden stukken vlees en andere grondstoffen die we vers aankopen. Van gehakt, boomstammetjes en cordon bleus over aardappelpuree, gestoofde wortelen en soep tot vol-au-vent en spaghettisaus.

Dankzij verschillende efficiënte machines kunnen we onze producten op grote schaal bereiden. Denk maar aan grote kookketels, stoomovens en een rookkast.

automatische pasteurisatie

Wist je dat ...

we bereidingen zoals vol-au-vent of soep in doorzichtige emmertjes verpakken terwijl het product nog een hoge temperatuur heeft? Vervolgens sluiten we de verpakking onmiddellijk luchtdicht af met een deksel met veiligheidssluiting. Zo bewaart het product langer zonder bewaarmiddelen. Dat is het principe van automatische pasteurisatie. De bacteriën die zorgen dat voedsel bederft, worden door de hoge afvultemperatuur namelijk vernietigd.