Meat&More gaat ver in zijn passie voor kwaliteit. Van basisingrediënt tot maaltijdcomponent: onze producten zijn niets zonder de juiste temperatuur. Droge worst, gehakt of jonge gouda: de ideale temperatuur en temperatuurbeheersing verschilt per product. We hechten er dan ook veel belang aan in elke stap van het proces tot in de winkel.

koudeketen productie centrale Meat&More Aalter

Koudeketen

Doordat de productie en opslag plaatsvinden onder hetzelfde dak, wordt de koudeketen nooit onderbroken. We vermijden bijvoorbeeld koudeverlies door volle vrachtwagens te lossen aan speciaal ingerichte poorten. Ook in alle productielokalen blijft de temperatuur laag.

Zodra producten verwerkt en verpakt zijn, zorgt een ploeg logistieke medewerkers dat alles op de juiste plek terechtkomt in het magazijn of de diepvriezer. Dat gebeurt mede via een volautomatisch lift- en transportsysteem. In de diepvriesruimte bewaren we vooral vlees en groenten. Dankzij de automatisch verplaatsbare rekken in de diepvriezer besparen we ruimte en dus ook energie!

bewaring-opslag

Hier rijpt kwaliteit

Voor onze droge worst en gerookte boerenham hebben we een speciale rijpingsruimte. Om goed te rijpen, mag het er namelijk niet zo koud zijn als in onze andere opslagruimtes. De worsten krijgen er de tijd om traag te drogen. Doordat we het natuurlijke droogproces respecteren, garanderen we de authentieke smaak van vroeger.

Droge boerenworst streekproduct

Wist je dat ...

onze droge boerenworst erkend is als streekproduct? Oprichter Geert Ally ging aan de slag met het oude recept van boerenworsten, zoals dat overgeërfd werd van vader op zoon uit boerenfamilies. Doordat de worsten drie dagen rijpen in een gecontroleerde klimaatkast is het resultaat altijd identiek.

Vrachtwagen Buurtslagers

Orderpicking & transport

De hoofdzetel in Aalter fungeert als het logistieke middelpunt voor onze verkooppunten. Bestellingen volgen we nauwkeurig op en vertrekken gecentraliseerd naar onze winkels. Door het transport te groeperen liggen onze transportkosten gevoelig lager. Zo kunnen we onze producten aan scherpere prijzen aanbieden.

Magazijn Meat&More

Aan de hand van een ploegenstelsel loopt het systeem van orderpicking op rolletjes. Overdag worden de vele stocklocaties in het magazijn gaandeweg aangevuld met producten. Daarna is het aan de nachtpickingploeg. De magazijnmedewerkers zetten alle bestellingen zorgvuldig klaar. Vanaf middernacht vertrekken onze vrachtwagens volgeladen met lekkere producten en bereidingen naar de winkels, zelfs op zaterdag. Zo leveren we producten vaak nog dezelfde dag aan onze verkooppunten.

Wist je dat ...

we per dag ongeveer 150 leveringen uitvoeren? Met één vrachtwagen kunnen we aan 4 Bon’Ap-maaltijdwinkels leveren per rit. Bij Buurtslagers leveren we aan 10 winkelpunten per rit.