Meat&More centraliseert het productieproces in Aalter. We hebben een groot deel van de waardeketen in eigen beheer, een unieke aanpak in de sector! Daardoor werken we efficiënt en kostenbesparend. De prijzen in de vleessector hangen vooral af van de versnijding van vlees en bereiding van vleesproducten. Wat die beter en sneller kunnen, laten wij aan machines over. Dat is onze operationele excellentie. Slagers gebruiken hun kennis en ambacht om toegevoegde waarde te creëren. Uiteraard wordt de koudeketen niet onderbroken. Zo blijft het eindproduct dagvers. En daar hechten we veel belang aan.

Precieze versnijding

Precieze versnijding

In de versnijdingszaal maken onze medewerkers de deelstukken van het varken, rund of gevogelte verder gebruiksklaar. Om kruisbesmetting te voorkomen, versnijden we kippen- en rundvlees in een ander deel van de zaal of in aparte lokalen. Sommige deelstukken worden versneden en onmiddellijk verpakt in vleespapier of onder beschermde atmosfeer om naar de winkels te versturen. Andere delen verwerken we verder in productie. We kappen en sorteren ook carrés. Dat is een belangrijke service naar onze winkels toe. Doordat de koteletten machinaal onberispelijk goed gekapt worden, krijgen we in onze winkels de handen vrij om bijvoorbeeld broodjes te beleggen en klanten te adviseren.

Liefdevolle bereiding

Hoe verwerken we al die verschillende stukken vlees nu? Een deel ervan gebruiken we voor gehakt, een andere deel verwerken we in onze andere vleesbereidingen. Vandaar gaat het naar de keuken waar we het vlees verder prepareren tot afgewerkte producten. Door onze centrale bereiding kunnen we altijd dezelfde smaak én kwaliteit garanderen.

Versnijding en bereiding - Gehakt

Gehaktbereidingen

Grote gehaktmolens malen en mengen de grondstoffen. Van dat gemengde vlees maken we niet alleen gehakt, maar bijvoorbeeld ook hamburgers en boomstammetjes. Het grote voordeel van centrale productie voor gehaktbereidingen is dat de producten daardoor langer houdbaar zijn. De grondstoffen zijn namelijk dagvers en worden verwerkt onder strikte koeling.

andere vleesbereidingen

Andere vleesbereidingen

Voor de andere vleesbereidingen gaan we aan de slag met (half) afgewerkte producten uit andere afdelingen van productie. De medewerkers maken bijvoorbeeld cordon bleus en brochettes of zorgen voor het spek rond de hamburger. Daarnaast verpakt deze afdeling ook heel wat vlees.

Versnijding en bereiding - Keuken

Keuken

Onze keuken is opgedeeld in de koude en warme keuken. In de koude keuken wordt vlees bijvoorbeeld gekruid, zoals grillworst of kip. Andere vleessoorten, zoals rosbief, worden hier vacuüm verpakt om te kunnen garen. De warme keuken is uitgerust met volgende installaties: grote kookketels; ovens waarin de producten stomen, bakken of garen op lage temperatuur; rookkast die producten een extra lekkere smaak meegeeft.

automatische pasteurisatie

Automatische pasteurisatie

Eenmaal de bereiding klaar is, zorgt de automatische afvullijn ervoor dat bijvoorbeeld vol-au-vent of soep in doorzichtige emmertjes worden gevuld. Dat gebeurt terwijl het product nog een hoge temperatuur heeft. Vervolgens sluiten we de verpakking onmiddellijk luchtdicht af met een deksel met veiligheidssluiting. Zo bewaart het product langer zonder bewaarmiddelen. Dat is het principe van automatische pasteurisatie. De bacteriën die zorgen dat voedsel bederft, worden door de hoge afvultemperatuur namelijk vernietigd.

Recente vacatures

Meat&More

Productiemedewerker (vroeg/laat)

Regio Aalter - Deinze
Groendreef 10, 9880 Aalter

Meat&More

Logistiek medewerker Productie

Regio Aalter - Deinze
Groendreef 10, 9880 Aalter

Meat&More

Traineeship Supply Chain Management

Provincie Oost-Vlaanderen
Groendreef 10, 9880 Aalter

Meat&More

Teamleader productie (late ploeg)

Regio Aalter - Deinze
Groendreef 10, 9880 Aalter