Bij Meat&More kiezen we resoluut voor een doorgedreven talentaanpak. En dat bleef niet onopgemerkt: in 2016 wonnen we de Talent Mobility Award, een prijs voor Belgische organisaties die inzetten op de wendbaarheid van talent. In 2019 werden we opnieuw genomineerd.

Project in tandem groeien binnen Bon'Ap

Talent Mobility Award: iedereen gelukkig in z'n job

Case 2019: In tandem groeien binnen Bon'Ap

Bon'Ap, onze keten van maaltijdwinkels, kent een sterke groei. Daardoor is er elke dag nood aan nieuw talent. Maar ook ons huidig talent zorgt mee voor die groei. Daarom kiezen we voor een unieke talentaanpak, 'In tandem groeien binnen Bon'Ap'.

Mieke Ally, verantwoordelijke Mens & Organisatie, heeft een droom voor alle medewerkers: "Iedereen gelukkig in z'n job!" Zo eindigt ze steevast elk functioneringsgesprek met de vraag “Maakt de job jou gelukkig?” “Geluk zit natuurlijk in vele kleine dingen, maar ik ben er zeker van dat ik in mijn rol een steentje kan bijdragen om onze medewerkers gelukkiger te maken.”

  Om die droom te verwezenlijken, riepen we in 2016 de functie HR business partner (HR BP) in het leven. Die zorgt ervoor dat elke medewerker kan groeien in zijn of haar huidige job, verticaal of horizontaal.

  Om medewerkers te begeleiden in die groei, gaan onze HR BP’s uit van vier pijlers. Die pijlers zijn:

  • connectie;
  • focus;
  • coaching & begeleiding;
  • langetermijnplanning.

  In tandem groeien

  Een HR business partner is natuurlijk niet als enige verantwoordelijk voor de ondersteuning van medewerkers. Ook districtmanagers helpen daarbij. HR BP's connecteren met medewerkers en zorgen voor coaching en begeleiding in de persoonlijke groei, terwijl districtmanagers zich meer bezighouden met het operationele luik. Zo is er zowel oog voor de ontplooiing van talenten en competenties als voor coaching bij de taakgerichte uitvoering van de job.

  Op die manier vormen de HR business partner, districtmanager en medewerker een tandem. De HR BP's zijn daarbij het ruggensteuntje, de medewerkers zelf zitten aan het stuur van hun eigen ontwikkeling.

  Kelly, chef-beenhouwer in Bon’Ap Wetteren: “De begeleiding die ik kreeg, was erg waardevol voor mij. Mijn districtmanager en HR BP staan steeds voor me klaar en ondersteunen mij doorheen het groeiproces. Intussen heb ik gebouwd aan een goed team dat zich verbonden voelt met de winkel. Dat vertaalt zich automatisch in een verhoogde productiviteit en omzet.”

  Het resultaat van de inspanningen

  Mieke: “De voornaamste les is dat inzetten op talent voor een sneeuwbaleffect zorgt. Groei stopt namelijk niet bij de samenwerking met de HR BP’s, het is het startpunt. De betrokkenheid en talenten van onze mensen komen meer naar boven met als resultaat meer gelukkige medewerkers. Een doel dat we blijven nastreven!

  Talent Mobility Award

  Case 2016: Het juiste vlees in de juiste kuip

  Bij Meat&More ligt de nadruk op open communicatie, jobtevredenheid en interne mobiliteit. Wat startte als een project binnen de productiecentrale, is intussen uitgegroeid tot een echte bedrijfscultuur.

  Mieke Ally, verantwoordelijke Mens & Organisatie: "Meer dan een werkplaats willen we een thuis zijn, één grote familie. We willen bouwen op mensen en inzetten op talent. Ons streefdoel? Dat elke medewerker belandt in de functie die hem of haar op het lijf is geschreven."

  Talent Mobility Award 2016 winnaar Meat&More

  Zowel leidinggevenden als coaches

  Om dat te doen, gaven we de leidinggevenden in productie meer tijd om aan hun medewerkers te besteden. Bepaalde operationele taken haalden we daarom uit het takenpakket van de leidinggevenden. De afdeling productieplanning zorgt er bijvoorbeeld voor dat het productieproces efficiënt verloopt en de afdeling werkvereenvoudiging neemt gericht initiatieven om de werklast van de productiemedewerkers te verminderen.

  In de tijd die vrijkwam, stimuleerden en coachten we de leidinggevenden in productie om dagelijks met hun medewerkers in gesprek te gaan, ambities te bespreken en kansen te bieden.

  Mieke: "Ondertussen merken we dat de cultuur zodanig open is dat medewerkers spontaan met hun verantwoordelijke spreken over hoe ze zich voelen op het werk. Sommigen geven bijvoorbeeld zelf aan dat ze toe zijn aan iets anders. Samen wordt dan gezocht naar een nieuwe plek binnen Meat&More. Op die manier willen we ervoor zorgen dat medewerkers zich hier thuis voelen en graag komen werken."

  Recente vacatures

  Meat&More

  Procesingenieur

  Oost-Vlaanderen
  Groendreef 10, 9880 Aalter

  Buurtslagers

  Winkelbediende traiteurafdeling Delhaize Sint-Lambrechts-Herk

  Limburg
  Sint-Truidersteenweg 484, 3500 Sint-Lambrechts-Herk

  Buurtslagers

  Winkelbediende traiteurafdeling Buurtslagers Oedelem

  West-Vlaanderen
  Bruggestraat 23, 8730 Oedelem

  Buurtslagers

  Jobstudent Buurtslagers Delhaize Engsbergen

  Limburg
  Engsbergseweg 88 C, 3980 Engsbergen