De hoofdzetel in Aalter fungeert als het logistieke middelpunt voor onze verkooppunten. De producten die uit productie komen, stockeren we in ons magazijn of onze diepvriezers. Van daaruit volgen we de bestellingen nauwkeurig op en vertrekt alles naar onze winkels.

voicepicking Meat&More site Aalter

Orderpicking

Aan de hand van een ploegenstelsel loopt het systeem van orderpicking op rolletjes. Overdag worden de vele stocklocaties in het magazijn gaandeweg aangevuld met palletten vanuit productie. Per dag komen ±600 palletten binnen via een volautomatisch lift- en transportsysteem. Dat systeem verwerkt tot 40 palletten per uur. In het pickingmagazijn stockeren we eerst alle goederen voor ze richting winkels vertrekken.

Daarna is het aan de nachtpickingploeg. Zij verwerkt alle ontvangen bestellingen met voicepicking. Dankzij dat systeem volgen de medewerkers een logische route door het magazijn om alle producten te verzamelen. In een draadloze koptelefoon hoort de voicepicker naar welke locatie hij moet en hoeveel stuks hij moet verzamelen. Zo werken onze medewerkers sneller, efficiënter en nauwkeuriger. Ook in de diepvriezers picken we producten, maar dan bij een temperatuur van -20 °C.

transportplanning Meat&More site Aalter

Transport

Vanaf middernacht vertrekken volgeladen vrachtwagens naar elke winkel, zelfs op zaterdag. Een automatisch computersysteem helpt ons transportschema's te maken. Dat systeem berekent het volume dat in de vrachtwagens past. Door ons transport nauwkeurig te groeperen liggen de transportkosten gevoelig lager. We hebben een eigen distributienet dat alle (half) afgewerkte producten vaak nog dezelfde dag aan onze verkooppunten levert. Per dag vervoeren we ongeveer 400 palletten naar onze filialen. Dat staat gelijk aan 20 ritten per dag. Met een rit bedienen we 6 tot 8 winkels.

Recente vacatures

Meat&More

Productiemedewerker (vroeg/laat)

Regio Aalter - Deinze
Groendreef 10, 9880 Aalter

Meat&More

Logistiek medewerker Productie

Regio Aalter - Deinze
Groendreef 10, 9880 Aalter

Meat&More

Traineeship Supply Chain Management

Provincie Oost-Vlaanderen
Groendreef 10, 9880 Aalter

Meat&More

Teamleader productie (late ploeg)

Regio Aalter - Deinze
Groendreef 10, 9880 Aalter