Collega's Tom, Gwendolien en Laurien

Wat is de definitie van werkgeluk? Het antwoord is net zo persoonlijk als je favoriete muzieksmaak of met welk automerk je het liefst rijdt. Daarom klopten we aan bij drie collega’s die werkgeluk elk op hun manier invullen.

De kans én het vertrouwen krijgen om jezelf autonoom te ontplooien, maakt een groot stuk van mijn werkgeluk.
Laurien Desmet
Laurien Desmet

Hoe begon je Meat&More-carrière?

“Van opleiding ben ik eigenlijk bedrijfspsycholoog. Mijn eerste job was bij een HR-selectiebureau. Twee jaar geleden begon ik met een traineeship bij Meat&More. Met het traineeship wilde ik graag een commerciële functie combineren met het coachen van mensen. En dat is ook gelukt.”

“Tijdens mijn interne opleiding deed ik ervaring op in verschillende filialen van Buurtslagers, in de laatste fase zelfs als districtmanager. Op die manier is mijn interesse voor heel projectmatig werk begonnen. Mijn traineeship in sales werd doorgetrokken in de afdelingen PPPM (Project, Portfolio & Procesmanagement) en daar ben ik gebleven. Dat kon omdat er bij Meat&More een punt van gemaakt wordt om naar een zo groot mogelijke interne mobiliteit te streven.”

Wat is je huidige functie?

“Bij PPPM is het mijn taak om project en processen zo efficiënt mogelijk te maken. Ik ben nu bijvoorbeeld betrokken bij een project dat AI inzet om leveringen naar onze winkels te optimaliseren. Daarnaast ondersteun ik samen met mijn collega’s onze dataspecialisten bij ons master data programma. Maar evengoed ben ik bezig met HR en employer branding. Er komt vaak ook change management bij kijken, met een focus op de mens als belangrijkste schakel.”

Wat betekent werkgeluk?

“Dat je de kans en het vertrouwen krijgt om jezelf autonoom te ontplooien. Ik kom met alle geledingen van het bedrijf in contact. Ik mag initiatief nemen, ik heb heel veel afwisseling en ik kan zelf veel leren. Ja, zo is het natuurlijk leuk om te gaan werken (lacht). Bovendien hangt hier een heel fijne, collegiale sfeer. Iedereen kent iedereen en er is een heel vlakke structuur. Meat&More is een bedrijf dat to the point is: daden zijn hier belangrijker dan grote woorden.”

Hier heerst een huiselijke, familiale sfeer en men is zeer mensgericht. Ook dat bepaalt het werkgeluk.
Gwendolien Desrumaux
Gwendolien Desrumaux

Hoe begon je Meat&More-carrière?

“Ik heb er al een vrij atypisch parcours opzitten bij Meat&More. Ik begon mijn carrière in de winkels en groeide daarna door als HR Business Partner voor West-Vlaanderen. Mijn taak was om leidinggevenden bij te staan bij menselijke kwesties. Dat was een heel gevarieerde job. Ik ging bijvoorbeeld helpen bij sollicitatiegesprekken, ik probeerde in verschillende teams te spotten wie potentieel had om door te groeien en ik hielp mensen te coachen wanneer ze moeilijke gesprekken moesten voeren met werknemers.”

Wat is je huidige functie?

“Twee jaar later ben ik doorgegroeid als HR-manager voor de verkoopafdeling. Er wordt bij Meat&More goed gekeken naar wat je als werknemer zelf leuk vindt en waar je energie van krijgt. Dat komt bijvoorbeeld ook expliciet aan bod in functioneringsgesprekken. Bij Meat&More leggen we de focus op wat je graag doet, goed kunt en wilt doen. En daar werk ik als HR-manager graag aan mee. De juiste persoon op de juiste plaats op het juiste moment, daar staan we voor!”

Wat betekent werkgeluk?

“Meat&More biedt niet alleen veel doorgroeimogelijkheden aan, ook op menselijk gebied zit het goed. Hier heerst een heel huiselijke, familiale sfeer en men is zeer mensgericht. Tegelijk voel je dat je het verschil kunt maken en dat je mag meedenken, als je een uitdaging wilt aangaan. Wat ook bijdraagt aan ons werkgeluk: het is duidelijk een groeiend bedrijf. Het aantal filialen neemt toe en de automatisatie van ons productie- en distributieproces stijgt want we bouwen letterlijk aan de toekomst dankzij een gloednieuw geautomatiseerd distributiecentrum. Er hangt een positieve vibe bij ons, die je minder snel vindt in een bedrijf waar het niet zo goed gaat.”

Werkgeluk is het gevoel hebben welkom te zijn en iets te kunnen betekenen voor de firma.
Tom Blondeel
Tom Blondeel

Hoe begon je Meat&More-carrière?

“Ik ging in 2015 voor het eerst aan de slag bij Meat&More, verkaste medio 2019 naar een bedrijf in de zeevaartswereld, maar kwam dit jaar opnieuw in de oude stal terecht.”

Wat is je huidige functie?

“Ik was op zoek naar mogelijkheden om meer te leren over SAP-software. Toen zag ik dat de data- en IT-afdeling van Meat&More sterk groeide en ik mijn kennis kon verrijken bij mijn vorige werkgever. Ik solliciteerde en keerde terug (lacht). Meat&More zet sinds een paar jaar heel hard in op digitalisering en data. Data is het nieuwe goud, daar zet ik graag mee mijn schouders onder, samen met mijn collega’s. We zijn allemaal verschillend en samen zijn we sterk.”

Wat betekent werkgeluk?

“Door mijn ‘uitstap’ kan ik goed vergelijken met andere werkgevers. En Meat&More komt daar toch als primus uit. Ze geven je alle kansen, begeleiden je zeer goed en steunen je in je keuzes. Bij de meeste andere firma’s waarmee ik in aanraking kwam, werden je keuzes en noden meer genegeerd. Hier kun je je als werknemer echt ontplooien en ben je geen nummer.”

“De manier waarop Meat&More openstaat voor de werknemers is, in mijn ervaring, ongezien. Er wordt geluisterd naar je en je wordt altijd correct behandeld. Toen ik bij Meat&More weg was, heb ik net het tegenovergestelde meegemaakt en dat was ook de reden waarom ik teruggekeerd ben. Kunnen doen wat je ambieert en waar je goed in bent, geeft ongelooflijk veel voldoening.”

Op zoek naar meer werkgeluk? Solliciteer online voor een van onze vacatures of kom langs op onze maandelijkse jobdagen. Samen bekijken we jouw mogelijkheden bij Meat&More, Buurtslagers of Bon'Ap.