Eind vorig jaar maakte de winkelketen Match/Smatch bekend dat Colruyt Group een groot deel van zijn supermarkten overneemt. Voor een ander deel van de Match- en Smatch-winkels werd gezocht naar andere overnemers. In vier van die Smatch-panden komt nu een maaltijdwinkel van Bon’Ap. We starten er met een pop-upconcept, maar we maken ook al volop toekomstplannen in de vier gemeenten.

In totaal baatten we 32 Buurtslagers-slagerijen uit in winkels van Smatch. 17 ervan worden overgenomen door Colruyt Group en verder uitgebaat onder de noemer CoMarkt, voor de overige winkels werd een overnemer gezocht. Voor vier van die winkels kunnen we intussen met veel trots vertellen dat we ze zelf zullen omvormen naar Bon’Ap, ons maaltijdwinkelconcept. Het gaat om winkels in:

  • Assenede, opening op 2 februari
  • Deerlijk, opening op 9 februari
  • Maldegem, opening op 23 februari
  • Kalken, opening op 8 maart
Bon'Ap Pop-Up logo

Bon’Ap Pop-Up, dat smaakt iedereen

“Omdat we de klanten niet in de kou willen zetten, hebben we beslist om snel te schakelen met een Bon’Ap Pop-Up”, vertelt Geert Ally, oprichter en zaakvoerder. We behouden de gekende slagerij van Buurtslagers en voeren voorlopig geen grote werken uit aan de bestaande panden, daardoor zal de winkel er anders uitzien dan je van ons gewend bent.

We bieden wel een uitgebreider assortiment met een volwaardige traiteurafdeling, verse lunchgerechten zoals belegde broodjes en soep en een uitgebreid diepvriesassortiment. In de pop-upwinkels voorzien we ook een bakkerij-afdeling, groenten en fruit.

Wat na pop-up?

“De benaming Pop-Up geeft misschien de indruk dat we slechts tijdelijk de winkels uitbaten, maar we geloven sterk dat we een meerwaarde kunnen bieden in de regio’s van deze nieuwe pop-upwinkels”, benadrukt William Ally, divisiemanager Retail. Daarom worden er alvast plannen gemaakt om een volwaardige Bon’Ap te openen in elk van de vier gemeenten.

Voor Maldegem is dat al vrij concreet. Een paar meter verder in de straat zullen we ons vestigen in het nieuwe winkelcentrum waarin ook Action en Kruidvat zich herlokaliseren en er een nieuwe supermarkt van Jumbo komt. Die opening verwachten we in het najaar van 2024. De plannen in de andere drie gemeentes zijn minder concreet, maar ook daar bekijken we de verschillende mogelijkheden. “We bekijken dit winkel per winkel, maar een grondige her- of verbouwing vergt wat tijd”, concludeert William.

Geert en William Ally in een Bon'Ap-winkel

Geert en William Ally bij Bon'Ap

Topcollega’s gezocht

In de nieuwe Bon’Ap Pop-Upwinkels gaan uiteraard de medewerkers van Buurtslagers aan de slag, en mogelijks vinden ook voormalige Smatch-medewerkers er een job die hen aanspreekt. “We zijn blij deze collega’s te mogen verwelkomen bij Bon’Ap, samen met hen kunnen we het goede klantencontact dat er altijd was bij Smatch verderzetten”, aldus Geert.

We zoeken daarnaast nog extra verkooppersoneel, zowel voor de nieuwe Pop-Upwinkels als de andere maaltijdwinkels. Solliciteren kan via bonap.be.