Historiek van Meat&More

Wat in 1990 kleinschalig startte, is bijna 30 jaar later uitgegroeid tot een bedrijf met 180 winkelpunten en meer dan 1.500 medewerkers. Het hart van de groep klopt op de site in Aalter. Daar zijn productie, logistiek en ondersteunde activiteiten gecentraliseerd. We bevoorraden alle Buurtslagers-slagerijen en Bon’Ap-maaltijdwinkels vanuit onze hoofdzetel, die door de jaren heen groeide naar 50.000m². Lees hieronder ons groeiverhaal.

Buurtslagers schiet uit de startblokken

1990

Buurtslagers schiet uit de startblokken in de AD Delhaize (Aarsele) en Profi (Sleidinge). In Destelbergen wordt de volledige Edi-supermarkt door het bedrijf uitgebaat. De daaropvolgende jaren openen nog heel wat nieuwe slagerijen.

Hoofdkantoor vroeger

Het hoofdkantoor bevond zich toen op de Markt van Aalter.

Samenwerking Lidl en Buurtslagers

1995

Het Duitse Lidl verzilvert zijn plaats op de Belgische markt en gaat met Buurtslagers in zee. De opening van de allereerste Lidl met Buurtslagers-slagerij is een feit.

Geschiedenisfoto

In de Venecolaan in Aalter start de bouw van een productie- en distributiehal van 1.000 m². De versnijding en de aankopen worden er gecentraliseerd

Eerste Buurtslagers vrachtwagens

2000

Om 45 slagerijen te bevoorraden, is de bestaande productiehal in de Venecolaan te klein geworden. Er worden plannen gemaakt om in de Groendreef - onze huidige locatie - een nieuw productiegebouw te bouwen van ±10.000 m². Van 1.000 naar 10.000 m² was een gedurfde sprong.

Nieuwe productie- en distributiegebouw

2003

Het nieuwe gebouw in de Groendreef wordt in gebruik genomen als productie- en distributiegebouw

Eigen vleeshal

De eerste Buurtslagers-Vleeshal in Aalter vormt de start van een nieuw verkoopkanaal: eigen vleeshallen, waar ook een ruim assortiment aan diepvriesproducten aangeboden wordt. De supermarktketen Profi transformeert naar Smatch. Buurtslagers vervangt de bedieningstoog in een tiental winkels. De eerste stappen in het ‘voorverpakt’-concept worden gezet.

Cold store

2007

Na de eerste Vleeshallen in Aalter en Herent zijn er concrete plannen voor extra winkels. Investeringen in diepvriescapaciteit en een uitbreiding van de logistieke en administratieve diensten zijn noodzakelijk. Naast het bestaande productiegebouw (Meat store) wordt een nieuw logistiek complex (Cold store) opgetrokken. Vanaf nu zijn productie en distributie van elkaar gescheiden maar wel verbonden met een volautomatisch lift- en transportsysteem.

Ontstaan Meat&More

2013

Geert Ally onthult symbolisch de nieuwe groepsnaam Meat&More. Samen met slagerijformule Buurtslagers en maaltijdwinkels Bon’Ap vormen we de groep Meat&More. Een voedingsbedrijf dat niet alleen vlees aanbiedt, maar ook maaltijden. Met een hoge servicegraad en veel aandacht voor opleiding en advies.

Geboorte Bon'Ap

2014

De Buurtslagers-Vleeshallen worden omgedoopt tot Bon’Ap-maaltijdwinkels. Op de voor-na-foto zie je de transformatie van Brakel.

Folder

2015

Intussen worden er in Vlaanderen maandelijks meer dan één miljoen folders huis-aan-huis bedeeld. De folder evolueerde in tien jaar tijd naar een kleurenfolder met foto’s in een mooi jasje.

Service store & Pack store

Meat&More koopt twee aanpalende bedrijfsgebouwen links van het bedrijf en richt ze in als materiaalmagazijn (Service store) en verpakkingsmagazijn (Pack store).

Talent Mobility Award

2016

Meat&More wordt bekroond voor haar inspanningen op het vlak van talentontwikkeling met de felbegeerde ‘Talent Mobility Award’. Ondertussen zijn er 1.050 mensen aan de slag bij Meat&More.

Uitbreiding productiegebouw

2018

Het productiegebouw breidt achteraan uit met 3.400 m². Daarbovenop wordt een achterliggend bedrijfsgebouw aangekocht en omvat de site in de Groendreef nu 50.000 m². Dat is vergelijkbaar met 10 voetbalvelden.

Buurtslagers blijft groeien!

2020

Buurtslagers bestaat 30 jaar! Er werken meer dan 1.300 medewerkers bij Meat&More en het aantal winkels groeit. Ondertussen ging onze 30ste Bon’Ap-maaltijdwinkel open en zijn er ruim 140 Buurtslagerswinkels in Vlaanderen.

Distri store

2022

Meat&More investeert in een gloednieuw distributiegebouw, Distri store. De goederen die we daar gekoeld bewaren, zullen we verwerken met een automatisch pick- en sorteersysteem. Via een bovendaks transportsysteem verbinden we Distri store met Meat store en Cold store. Laat de toekomst maar komen!

Misschien vind je dit ook interessant...