Opstart Buurtslagers

1990

Buurtslagers schiet uit de startblokken in de AD Delhaize (Aarsele) en in de Profi (Sleidinge). In Destelbergen wordt de volledige Edi-supermarkt door het bedrijf uitgebaat. De daaropvolgende jaren openen nog heel wat nieuwe slagerijen.

productiehal venezolaan

1995

Het Duitse Lidl verzilvert zijn plaats op de Belgische markt en gaat met Buurtslagers in zee. In de Venecolaan in Aalter gaat de bouw van een productiehal (1.000 m²) van start. De versnijding en de aankopen worden er gecentraliseerd.

Geert Ally Buurtslagers historiek

2000

Om 45 slagerijen te bevoorraden, is de bestaande productiehal in de Venecolaan te klein geworden. Op het industrieterrein Langevoorde in Aalter start de bouw van een ruimere productie- en distributiecentrale (6.800 m²). Er wordt ook geïnvesteerd in informatica.

opening gebouwen groendreef

2003

Plechtige opening van de centrale in de Groendreef. Een groot, aangrenzend perceel wordt bijgekocht.

De eerste Vleeshal in Aalter vormt de start van een nieuw verkoopkanaal: eigen vleeshallen, waar ook een ruim assortiment aan diepvriesproducten aangeboden wordt.

eerste Buurtslagers-vleeshal

2003

De supermarktketen Profi transformeert naar Smatch. Buurtslagers vervangt de bedieningstoog in een tiental winkels. De eerste stappen in het ‘voorverpakt’-concept worden gezet.

 

coldstore extra diepvriescapaciteit en uitbreiding logistieke en administratieve diensten

2007

Na de eerste Vleeshallen in Aalter en Herent zijn er concrete plannen voor extra winkels. Investeringen in diepvriescapaciteit en een uitbreiding van de logistieke en administratieve diensten zijn noodzakelijk. Naast het bestaande productiegebouw Meat store wordt een nieuw logistiek complex opgetrokken: Cold store.

onthulling Meat&More logo

2013

Geert Ally onthult symbolisch de nieuwe, overkoepelende naam Meat&More. Er werken nu 1.050 mensen bij het bedrijf.

2015

Meat&More koopt het bedrijfsgebouw van Brontec/De Jaeger. Het gebouw wordt Service store gedoopt.

Meat&More medewerkers

2016

Het gebouw van Batsleer NV wordt aangekocht. Er zijn 1.150 mensen aan de slag bij Meat&More.

Meat&More site Aalter

2018

De gebouwen van Batsleer NV zijn klaar om in gebruik te nemen. Dat droogmagazijn krijgt de naam  Pack store.

2019

Acropol wordt in gebruik genomen. Hier worden materialen voor onze winkelinrichting opgeslagen, zoals toonbanken, presentatiemeubels, oventjes, … Meer dan 1.300 medewerkers zetten zich dagelijks in voor de toekomst van Meat&More.

Meat&More site Aalter met Distri Store

2022

Op de plaats van Pack store bouwen we een nieuw distributiecentrum, Distri store genaamd. Daar kunnen we de activiteiten van Cold store en Pack store centraliseren in een moderner en meer geautomatiseerd distributiecentrum. Op die manier bereiden we ons voor op de uitdagingen van de toekomst. De ruimte die vrijkomt in Cold store gebruiken we om goederen uit Meat store te bewaren.