De eindejaarsperiode staat altijd garant voor een razend drukke tijd in onze productie en op de winkelvloer. Ook dit jaar is dat niet anders. Maar corona had wel een serieuze impact op hoe we dat aanpakten.

Als eerste pasten we bij Buurtslagers en Bon’Ap ons aanbod aan. Geen gevulde kalkoen voor 12 personen of grote buffetten, wel opgevulde kalkoenfilets en buffetschotels voor 2 of 3 personen als alternatief. Verder zetten we ook vooral in op onze grilschotels zoals fondue, gourmet en teppanyaki.

Helpende handen productie gourmetschotel

Al die schotels klaarmaken is natuurlijk een heus karwei. Daarom schakelt onze productie een versnelling hoger, als ondersteuning voor de winkels. Schotels die normaal gevuld worden door de winkelmedewerkers, worden nu rechtstreeks aangeleverd vanuit onze productiecentrale. Zo is er in de winkel voldoende tijd om de klanten de bedienen.

Om al die schotels klaar te maken, rekenen we op extra helpende handen van jobstudenten en zelfs medewerkers van ondersteunende diensten. Die laatste ruilen voor een of meerdere shifts hun computer in en steken de handen uit de mouwen.

Veiligheid primeert

Om iedere collega en jobstudent veilig te laten helpen in productie, namen we natuurlijk voldoende maatregelen. Zo werken we in meerdere shifts om drukte in bijvoorbeeld de kleedkamers en het hygiënisch sas (de toegang naar onze productieruimtes) te vermijden. Ook pauzes nemen we in kleine groepen. Verder werken we zo veel mogelijk met dezelfde studenten zodat we een bubbel creëren en te veel instroom van buitenaf beperken. Plexischermen aan de band waar we de schotels vullen, zorgen voor de nodige afscheiding. Natuurlijk blijven ook mondmaskers en voldoende de handen wassen belangrijk.

Feestbox afhalen Bon'Ap

Drukte spreiden

Ook voor onze klanten en winkelmedewerkers willen we een zo veilig mogelijke omgeving creëren. Daarom proberen we de drukte op de winkelvloer te spreiden. Hoe? We zetten klanten bij Bon’Ap aan om al voor de feestperiode hun vleesproducten te kopen uit ons diepvriesassortiment. Onze dolle diepvriesdagen met mooie promo’s dienden als extra stimulans.

Verder zetten we volop in op digitaal: met onze feestbox kunnen klanten hun feestmaaltijd vooraf bestellen én betalen, wat voor kortere wachtrijen aan de kassa zorgt. Voor afhaling werken we ook met tijdslots. Het aantal klanten per afhaalslot is beperkt. Als laatste vragen we klanten ook om hun bestellingen op 23 en 30 december al af te halen. Onze producten zijn vers en kunnen dus perfect een dagje langer in de frigo. Op 24 en 31 december behouden we zo de ruimte in de winkel voor klanten die producten uit de koeltoog willen kopen, of om koude buffetten en broodjesbuffetten af te halen.

Zo zetten we in op smakelijke feesten voor iedereen, en vooral ook veilige.