Bij Meat&More kiezen we resoluut voor een doorgedreven talentaanpak. We dromen er namelijk van dat iedere medewerker gelukkig is in z'n job. Wat onze medewerkers graag doen, goed kunnen en willen, daar draait het om. We willen bouwen op mensen en inzetten op talent.  Geen talentontwikkeling zonder coach natuurlijk. En die coach, dat kunnen uiteenlopende personen zijn: je leidinggevende, een ervaren collega maar ook je persoonlijke HR business partner.

hrbp_hr-business-partner begeleiding op maat

De HR business partner: een unieke functie

Iedere medewerker heeft een persoonlijke HR business partner. Een HR business partner (HR BP) begeleidt medewerkers in hun job, steeds in overleg met de medewerker zelf en zijn of haar leidinggevende. Zo kunnen medewerkers groeien in hun job, verticaal of horizontaal, en hun talenten verder ontwikkelen.

HR business partners hebben drie taken:

  • de medewerkers beter leren kennen;
  • erover waken dat onze medewerkers doen wat ze graag doen en waar ze goed in zijn;
  • medewerkers én leidinggevenden coachen en begeleiden. Omgaan met stress en conflicten of bouwen aan een sterk team? De HR BP's bieden een helpende hand.

Daarbij gaan HR business partners ervan uit dat medewerkers zelf de oplossing kennen: met de juiste vraagstelling zorgen HR BP's ervoor dat ze ook tot die oplossing komen. Zo laten ze onze medewerkers groeien op hun eigen tempo.

HR BP's doen dat natuurlijk niet alleen. Ze werken altijd samen met de leidinggevende en bouwen zo een aan sterk team. De HR BP vormt samen met de medewerker of leidinggevende een tandem: de medewerker zit zelf aan het stuur van zijn of haar ontwikkeling, net zoals de leidinggevende nog steeds zelf aan het stuur van zijn team zit. En de HR business partner? Die zorgt voor het duwtje in de rug.

Het doel? Iedereen gelukkig in z’n job, elke dag opnieuw.

Als HR BP staat groei centraal in onze job en dat geeft me veel voldoening. Samen en met behulp van andere afdelingen nemen wij de medewerkers mee naar een reis in hun persoonlijke ontwikkeling en vullen we hun rugzak met soft skills. Dit doen we aan de hand van coaching, begeleiding en een op maat gemaakt traject met als doel hun zelfredzaamheid te verhogen en het beste uit zichzelf te halen.
Florine Van Hecke, HR business partner bij Meat&More
Florine Van Hecke
HR business partner
Project in tandem groeien binnen Bon'Ap

Talent Mobility Award

Onze aanpak bleef niet onopgemerkt. In 2016 wonnen we de Talent Mobility Award. Dat is een prijs voor Belgische organisaties die inzetten op de wendbaarheid van talent. In 2019 werden we genomineerd  met het project 'In tandem groeien binnen Bon'Ap'.

Recente vacatures

Buurtslagers

Mobiele winkelbediende traiteurafdeling BS

Mobiele Provincie West-Vlaanderen
Stationstraat 12, 8830 Gits

Buurtslagers

Verantwoordelijke traiteurafdeling Delhaize Gits

Provincie West-Vlaanderen
Stationstraat 12, 8830 Gits

Buurtslagers

Winkelbediende traiteurafdeling Delhaize Gits

Provincie West-Vlaanderen
Stationstraat 12, 8830 Gits

Buurtslagers

Assistent chef-beenhouwer (BS)

Provincie West-Vlaanderen
Kazernelaan 19, 3530 Helchteren